25 Aralık 2012 Salı

PERFECT BLUE

Paprika, Tokyo Godfathers gibi başarılı animelerin, başarılı yönetmeni Satochi Kon'un 1998 yapımı ilk animesi olan Perfect Blue, olağanüstü bir güzellik sunuyor. 

Konusu, karmaşık bir yapıda ilerlemesine rağmen, izleyiciyi sürekli ters köşeye yatırarak, sonlarına doğru dağınıklığı da toparlıyor. 

Darren Aronofsky, bu animenin tüm haklarını satın aldıktan sonra küvet sahnesi ile film çekim sahnesinin bir benzerini "Requeiem For A Dream" filminde çekmiş ve her ne kadar Black Swan'ı çekerken Perfect Blue'dan  esinlenmediğini söylese de benzerlik aşikardır.

CHAM grubunun bir üyesi olan Mima, yeni bir kariyere adım atmak ve hayallerinin peşinden koşmak için gruptan ayrılır ve sinema oyunculuğuna başlar. Ancak Mima'nın bu kararı bazı hayranlarını rahatsız eder.  Oynadığı filmdeki rolden ve dergilere çıplak pozlar vermesinden sonra Me-Mania lakaplı hayranının tacizleriyle Mima'nın kariyeri ve özel yaşamı parçalanmaya başlar.Hayatı iyice çekilmez hale gelen, sürekli rahatsız edilen Mima, bir süre sonra aklını yitirmeye başlayacak ve gerçekle hayal arasındaki ayrımı yapamaz hale gelecektir.