7 Şubat 2011 Pazartesi

Janjan






Bazı filmler rahatsız eder beni, rahatsız ettiği halde seyrederim. Bu da konusunu, oyunculuklarını çok sevdiğim ama seyrederken rahatsız olduğum filmlerden biridir JanJan. Kültür bakanlığının desteğiyle yapılan Janjan filminin yapımcılığını ve yönetmenliğini bol ödüllü "Sır Çocukları" filminin yönetmeni Aydın Soyman üstlenmiştir. Oyuncular ise Berk Hakman, Selen Seyven, Çetin Öner, Levent Yılmaz, Aykut Oray

Küçük, sevimli ve mütevazi bir Anadolu kasabası.
Yaşlı bir akrabasının yanında yaşayan ve kasabalının “Janjan” diye çağırdığı Sadık genç , sevimli ve zararsız bir delidir.
Tek yakını olan abisi Almanya’da kendine bir iş ve aile kurmuştur. Zaman zaman yaşlı Murtaza Efendi’ye kardeşine bakması için para göndermektedir.
Bir gün Murtaza Efendi para ve tarla karşılığı bir köyde yaşayan göçmen ailenin kızı “Güzel”i imam nikahıyla alıp kasabaya getirir.
Aralarındaki büyük yaş farkının yanı sıra kızın güzelliği kasabalı gençlerin dikkatini toplar. Murtaza’nın kıskançlıktan eve hapsettiği Güzel’e ulaşamayan kasabanın gençleri seks hakkında hiçbirşey bilmeyen Janjan’ı kızla yatması için kışkırtmaya başlarlar. Güzel’e karşılaştığı andan beri tarif edemediği sıcak duygular besleyen masum Janjan’ın aklı karışmaya başlar.

Hiç yorum yok: