28 Ağustos 2010 Cumartesi

Bir Aşk Hikayesi - BİLEKKESENLER


Ölümden sonra hayatın olup olmadığı, bir çok insan tarafından merak edilen ve insanın kafasını kurcalayan konulardan biridir. Dinlerin verdiği cevabı tatminkar bulmayanlar, hayal güçlerine göre yanıt üretirler bazen ki bir kısımı bu hayallerini beyazperdeye uyarlar. Genelde bir araf, arada kalma durumu söz konusudur ki, yarım kalan işlerini bitirmeden dünyadan ayrılamazlar.
Bilek kesenler filmi ise biraz daha değişik bir bakış açısından bakmış, öteki taraf durumlarına;
Sevgilisi Desiree'den ayrılan Zia, yaptığı temizliğin ardından intihar eder ve Zia'yı bir pizzacıda görürüz. Burası intihar edenlerin gittiği bir yerdir. Yaşadığı yere çok benzede, renkler daha solgun, hayat daha sıkıcı ve ölülerle doludur. Barlarda intihar eden şarkıcıların müzikleri çalar, gece yıldız gözükmez ve ölüler asla gülmezler.

Bir gün kız arkadaşının intihar ettiğini öğrenir ve Rus arkadaşı Eugene ile Desiree'yi aramaya çıkarlar. Yolda buraya yanlışlıkla geldiğini düşünen ve bir yetkiliyle görüşmek isteyen Mikal'de onlara katılır ve film bir yol ve aşk hikayesine dönüşmeye başlar.
Tom Waits'in de eşlik ettiği, bu ilginç, hayal gücünü harekete geçiren, hoş sahneleri olan ve mucizelerin ancak onları beklemediğimiz ya da beklemekten vazgeçtiğimiz zamanlarda gerçekleşeceklerini söyleyen bu filmin oyuncuları ise Patrick Fugit, Shannyn Sossamon ve Shea Whigham. 2006 Sundance Film Festivali’nde Jüri Büyük Ödülü almıştır.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben almanyadan sevgi, gercekten cok guzel bir blog, eger twitter veya facebook sayfasi varsa hemen
ekliycegim.

gölge dedi ki...

twitter sayfası yok yakında gelecek ama face sayfası var buyrun
http://www.facebook.com/#!/pages/GOLGE-FILM/175599177864?ref=ts