23 Ekim 2010 Cumartesi

9 DOLAR 99 CENT










Etgar Keret’in kendi kısa hikayelerinden yola çıkarak oluşturulan stop motion tekniğiyle çekilen animasyonun yönetmeni Tatia Rosenthal. Büyüklere masallar tadında olan film,farklı hikayelerden yola çıkarak, bir bütün haline getirip, hepsini bir hikayede birleştirir.

9,99$, insandan yola çıkarak hayatın anlamını sorgulayan bir kara mizah aslında. İki oğlu olan, sıradan bir hayatı olan bir memurun hayatıyla başlar film. Bir gün bir evsizin öldüğünü görür ve hayatı sorgulamaya başlar. Başkalarına karşı olan davranışları, sahip oldukları, olamadıkları…

Memurun icra görevlisi olan oğlu, apartmana yeni taşınan fotomodelle aşk yaşamaya başlar ve hiçbir şey umurunda değildir. Ailesini bir kenara atmıştır ve tek derdi yeni tanıştığı sevgilisidir. Küçük oğlu Dave Pick ise 28 yaşında, işsiz, hayatın güçlükleri ile başa çıkmaya çalışan bir adamdır. Bir gün reklamını gördüğü bir kitap ilgisini çeker ve kitabı almak için sipariş verir. Bu kitap “Hayatın Anlamı” ismindedir ve 9,99 $ dır.

Dave Pick ana karakterinin etrafında, başka karakterlerin de yaşantıları gösterilir izleyiciye. Uyuşturucu bağımlısı bir genç ile sevgilisinin yaşantıları, aynı apartmanda tek başına yaşayan bir adamın, melek kılığındaki evsiz bir adamla paylaştığı yalnızlığı anlatılır ara öykülerde.


Hiç yorum yok: