19 Şubat 2010 Cuma

Deli Deli Olma



Ülkemizde tarihinde yaşanan olaylar o kadar ilginç ve o kadar çokturki, ülkemiz sineması için adeta verimli bir topraktır, Türkiye tarihi.
Pek çok tv dizisine imza atan, 120 filmiyle ilk uzun metrajlı filmini çeken Murat Saraçoğlu, bu sefer gözünü soğuk Kars'ın sıcacık insanlarına çeviriyor gözünü.

Tarık Akan'la Şerif Sezer'in 28 yıl sonra ilk kez bir araya geldiği ve kendi çocuklarının da oynadığı film ayrıca çocuk oyuncularının saf ve masumane oyunculuğuyla da göz dolduruyor.

Çarlık Rusya'sının Kars'a göçe zorladığı Malakan aileler arasındadır Mişka'nın da ailesi. Yeni makineler çıktıktan sonra, değirmende un elediği günler sona eren Mişka, aileside ölünce borç batağına düşer. Köyün sevdiği ve saydığı bir insan olan Mişka'yı, oğlu, gelini ve 3 torunu ile yaşayan koyün huysuz ihtiyarı Pobuç ise sevmez, nefret eder. Köy halkı Pobuç ile Mişka arasında kalmıştır. Mişka'da Pobuç'a olan borçlarını ödeyemediğinden dolayı piyanosunu verir.

Dikbaşlı sevecen torun Alma'nın ise iyi bir müzik kulağı vardır. Piyanoyu çalmak için adeta deliriyordur. Müzik kulağı olduğunu anlayan öğretmeni Metin ise Alma'yı konservatuvar sınavlarına yazdırmak için Pobuç'tan izin almaya çalışır.

Mişka ile Alma arasında sıcacık bir dostluk oluşur ve Mişka elinden geldiği kadar Alma'ya yardım etmeye çalışır. Ama Mişka çok hastadır ve köyde öleceği konuşulur. Pobuç ve Mişka geçmişlerini sorgularlar ve aralarındaki büyük sır ortaya dökülür.


Deli Deli Olma film fragmanı
Yükleyen blogabi. - TV dizilerini ve programlarını online izleyin.

Yönetmen : Murat Saraçoğlu
Senaryo : Hazel Sevim Unsal
Görüntü Yönetmeni : Mustafa Kuscu
Oyuncular: Tarık Akan (Mişka) , Şerif Sezer (Popuç) , Levent Tülek (Şemistan) , Cemile Nihan (Alma)

Hiç yorum yok: