7 Temmuz 2010 Çarşamba

Erkeğin Gözyaşları


Senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini yaptığı Sally Potter imzalı film, Sovyet Rusya'daki savaş nedeniyle babasından ayrılmak zorunda kalan Suzie'nin babasının arayışını anlatır.
Suzie'nin babasının para kazanmak ve geçimlerini sağlamak için Amerika'ya gitmeden önce Suzie'nin kulağına söylediği arya ile açılır filmin sekansı. Film boyunca bu duygusal ve etkiliyeci parça bize eşlik ederek, filmin çarpıcılığını perçinler.
Yahudi bir aileden gelen Suzie'nin köyünü bir gün Naziler katleder ve Suzie buradan kaçmayı başarır. İngiltere'de bir ailenin yanında yahudi kimliğini saklayarak evlatlık olarak büyütülür. Müziğe olan ilgisi ve güçlü sesi sayesinde şarkı söyleyen bir dans topluluğuyla Paris'e gitmeyi başarır. Lola ile de bu sayede tanışır.

Aynı dans grubunda yer alan Lola ve Suzie resmi bir partideki gösterilerinde çingene Cezar ve partinin baş konuklarından biri Dante ile tanışırlar. Lola, Dante ile beraberlik yaşarken, birbirlerine aşık olan Cezar ve Suzie'nin yolları, yahudi kimliğinin ortaya çıkmasıyla ve Nazilerin Paris'teki yahudileri toplaması ile ayrılır. bu katliamdan kaçmak ve babasının izini bulmak için Amerika'ya yolculuğa çıkar.


Film boyunca hüzünlü olan Suzie, bize yahudi katliamın etkilerini tekrar hatırlatırken, Lola karakteri de yine bu savaş yüzünden Rusya'da yaşayan aydınların içine düştükleri zor durumları hatırlatır.

Yönetmen: Sally Potter
Oyuncular: Christine Ricci(Suzie), Cate Blanchett(Lola), Cezar(Johnny Deep), John Turturro(Dante)



Hiç yorum yok: