25 Ocak 2010 Pazartesi

Gece, Melek ve Bizim Çocuklar


Türk Sinemasının mihenk taşlarından biridir, Gece, Melek ve Bizim Çocuklar. Hep var olan ama görmezden geldiğimiz gerçekleri bir tokat gibi yüzümüze çarpar. Farklılıklara ve marjinal yaşamlara tuttuğu ışık, bugün bile görmezden gelindiği için, döneminin gayet ilerisinde bir film.

Beyoğlu'nun kasvetli arka sokaklarında yaşayan hayat kadını Serap, bir gece travesti olan Arif'le tanışır. Arif'e acır ve evine alır. Fakat ertesi gün Serap, paralarının yerinde olmadığını görür ve Arif'in peşine düşer. Arif'i aradığı gece Hakan adında bir gençle tanışır ve beraber Akif'i ararlar. Bulurlar ve Arif'in mazeretlerini dinledikten sonra Serap Arif'e acır ve ona evini açar.

Hakan ise ilk gördüğü andan itibaren etkilendiği Serap'ın gönlünü yoğun uğraşlardan sonra kazanır. Serap ise hep hayalini kurduğu zengin yaşamlara adım atmayı düşünsede Hakan'a gittikçe bağlanır.

Daha sonra bu aileye çok sevdiği adam tarafından hor görülmüş ve sokağa atılmış Melek adında yaşlı bir hayat kadını daha katılır. Herbiri kendi hayatlarının sorgulamasını yaparken, yanyana yaşarken, öğrenilen acı gerçekler bu kişileri bir arada tutan bağları koparmaya zorlar.



Yönetmen: Atıf Yılmaz
Senaryo: Yıldırım Türker
Oyuncular: Derya Arbaş (Serap), Deniz Türkali (Melek), Uzay Heparı (Hakan), Deniz Atamtürk (Arif), Kaan Girgin (Arabadaki genç), Ceyhan Fırat (Beyza)

Ödülleri:
1994 Antalya Altın Portakal Film Festivali: “En İyi Laboratuar”
1994 Magazin Gazetecileri Derneği Ödülleri: “En İyi Film”

Filmin yönetmeni Atıf Yılmaz ve iki başrol oyuncusu Uzay Heparı ve Derya Arbaş bugün ne yazık ki aramızda değiller.

Hiç yorum yok: