13 Mart 2010 Cumartesi

Başka Dilde Aşk

"Hiç konuşmadan da anlaşabilir miyiz acaba" İki sevgili hiç konuşmadan anlaşabilir mi? Konuşmayan bir sevgiliye katlanabilir misiniz.

Yeşilçam ödüllerinde en iyi erkek oyuncu, en iyi yardımcı kadın oyuncu, Turkcell ilk film ödülü dallarında aday gösterilen Başka Dilde Aşk filmi, başka bir açıdan bakıyor aşka. Pekte Türk sinemalarında görmeye alışkın olmadığımız türden bir aşk filmi olan, işitme engelli bir erkekle ona aşık olan bayanın tüm önyargılara karşı duran ve tüm engellemelere karşı yaşadıkları aşkı anlatan bir film. Mert Fırat'ın oyunculuğu göz dolduruyor. Hatta Yeşilçam ödüllerinde en iyi erkek oyuncu dalında benim adayım Mert Fırat'tır.

Onur, kürek takımından arkadaşı Vedat'ın doğum günü partisinde Zeynep'le tanışır. Kalabalık ve gürültülü ortamdan hiç konuşmadan geçen gecenin sonunda Zeynep, Onur'un işitme engelli olduğunu öğrenir. Ama bu durum Zeynep'i, Onur'dan uzaklaştırmaz. İşiyle, ailesiyle sorunlar yaşayan Zeynep, bilmediği bir dünyanın da merakıyla ceketini bahane ederek Onur'a gider. Hiç konuşmadan anlaşabildiği Onur'la huzur bulacağını düşünür.

Bu ilşki Onur ve Zeynep için kendilerini ve hayatı sorguladıkları bir sınav olacaktır.


Başka Dilde Aşk Filmi Fragmanı
Yükleyen Desaccorde. - Filmler ve diziler Dailymotion'da

Yönetmen : İlksen Başarır
Senaryo : İlksen Başarır , Mert Fırat
Görüntü Yönetmeni : Hayk Kirakosyan, R. G. C
Müzik : Uğur Akyürek
Oyuncular : Saadet Işıl Aksoy , Mert Fırat , Emre Karayel , Lale Mansur , Timur Acar , Ayten Uncuoğlu , Metin Çoşkun , Şebnem Köstem , Tuğrul Tülek , Tuna Kırlı

Hiç yorum yok: