5 Mart 2010 Cuma

James And The Giant Peach


Tim Burton'un Alice'i hazır sinemalarda boy gösterirken, biz eski bir Burton klasiğine göz atalım. Daha önce Tim Burton'un stop-motion filmlerinde görmeye alışkın olduğumuz gotik modeller bu filmde kullanılmamış.

1996 yapımı filmin yönetmeni, daha önce yine bir Tim Burton filmi olan, The Nightmare Before Christmas'ında yönetmenliğini yapmış olan Henry Selick. Fantastik ve eğlence dolu romanların yazarı Roald Dahl (Charlie'nin Çikolata Fabrikası)'ın aynı adlı romanından sinemaya uyarlanan film "en iyi müzikal veya komedi/en iyi müzik" dalında sadece Oscar adaylığı ile yetinebilmiştir.

Bulutların içinden gelen dev bir gergedanın anne ve babasını yemesi üzerine, iki cadaloz teyzesi ile kalmaya başlayan James'in önce acıklı öyküsüne tanık oluruz, sonra film eğlenceli bir hal almaya başlar.

Teyzeleri tarafından çalıştırılan, azarlanan, aç bırakılan kısaca tıpkı orta çağ kölesi gibi davranılan James'in en büyük hayali görkemli, rüya gibi bir yer olan New York'a gitmektir. Annesi ve babası yanında artık olamayan James tek başına da olsa bu hayali gerçekleştirmek niyetindedir.

Bir gün kölelik işlerinden birini gerçekleştirmek üzere dışarı çıkan James,yaşlı bir adamla karşılaşır ve yaşlı adam James'e sihirli bilyeler verir. Fakat James bilyeleri yıllardır çiçek bile açmayan şeftali ağacının yanına düşürür ve şeftali ağacı şeftali verir. Bunu gören aç gözlü teyzeleri şeftaliyi almak isterler fakat şeftalinin büyümesi onları durdurur. Dev bir şekilde büyüyen şeftaliyi, cadaloz teyzeleri para karşılığında herkese gösterirler.

James bir akşam şeftali de bir delik bulur ve film stop-motiona dönerek James'e tırtıllarla, örümceklerle, çekirgelerle dolu bir dünyanın kapısını açar. Böylece
James'in macerası başlar.


Disney's James And The Giant Peach (Theatrical Trailer)
Yükleyen NakedBrotha2007. - TV dizilerini ve programlarını online izleyin.

Hiç yorum yok: