31 Mart 2010 Çarşamba

Yağmurdan Önce


Daha önce 16mm bir kısa filmi olan Milčo Mančevski'nin ilk konulu ve uzun metrajlı filmi olan Yağmurdan Önce, ayrıca Oscar'a aday gösterilmiş ve uluslararası alanda adını duyurmayı başarmış Makedonya filmi olma ünvanını taşır. 1995 yılında bir çok ülkede yılın filmi seçilmiştir. Oyuncu kadrosunun da büyük çoğunluğunu Makedonyalıların oluşturduğu filmin müziklerini de yine Makedon bir grup olan Anastasia yapmıştır.

Bosna savaşı sıralarında geçen film "Kelimeler","Yüzler","Fotoğraflar" başlıklarını taşıyan 3 ayrı film olarak gözüksede başta aslında birbirine bağlantılı tek filmdir. Bir savaş atmosferinde ve politik çalkantıların zemininde talihsiz bir aşkın anlatıldığı ilk film bir Makedonya manastırında geçer. Bir ortodoks rahip, müslüman ve Arnavut kızı saklayarak kendi inançlarına karşı gelir.
İkinci film Yüzler de ise;Londra'da geçer. Genç bir İngiliz kadın, ülkesine dönme hazırlığı yapan Makedonyalı savaş fotoğrafçısı ile, güven veren ve olgun kocası ile ikilemdedir
Üçüncü ve son film "Fotoğraflar" ülkesine dönen Makedonyalı savaş fotoğrafçısı, Makedonya'nın inanılmaz değişimine şahit olur ve anlamaya çalışırken ikinci ve birinci film arasındaki bağlantı da kurulur.

Before The Rain - Best Of du Meilleur Film du Cinéma
Yükleyen kayzersosie. - TV dizilerini ve programlarını online izleyin.

Oyuncular: Katrin Cartlidge (Anne) , Rade Serbedzija (Aleksander) , Gregoiré Colin (Kiril) , Labina Mitevska (Zamira) , Jay Villiers (Nick) , Silvija Stojanovska (Hana)

Hiç yorum yok: