7 Kasım 2009 Cumartesi

Johnny Deep -Her Rolün Adamı-


Bazı oyuncular karakterlerini bir elbise gibi taşır üstünde ve üzerine ne giyse yakışır. Ben biraz geç tanıdım Johnny Deep'i, eskiden kim oynadığına bakmadan seyrederdim dizi ve filmleri. Arizona Dream de dikkatimi çeken Johnny Deep'in aslında 21 JumpStreet te ve Elm Sokağında oynadığını farkettim.

9 Haziran 1963 doğumlu Kentucky doğumlu Kızılderili kökenli Johnny Deep 12 yaşında annesinin aldığı gitarla müzik yapmaya başladı. 15 yaşında müzisyen olma umuduyla okulu bıraktı. Fakat umduğu gibi olmadı ve müziği bıraktı.
Los Angeles, Kalifornia'da eşinin yardımıyla Nicholas Cage ile tanıştı ve ilk filmi A Nightmare On Elm Street'de 1984 yılında oynadı. 1987 yılında ise 21 Jump Street adlı dizide oynadı ve gençlerin idolü haline geldi. Ancak Deep'in istediği şey bu değildi. Sadece kendi istediği rollerde oynamak istiyordu.
Kariyer basamaklarını teker teker tırmanmaya başlaması ise Tim Burton'la tanışması sayesinde oldu. 1990 tarihli Edward Scissorhands filminde başrol oynadı. Bu filmden sonra Tim Burton için Jonny Deep vazgeçilmez oldu. Bu ikili daha sonra 1994 yapımı Ed Wood, 1999 yapımı Sleepy Hollow, 2005 yılı yapımı Charlie'nin Çikolata Fabrikası ve Corpse Bride ardından ise 2007 yapımı Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street Alice in Wonderland filminde beraber çalışmışlardır.
Depp 1993 tarihli dram What's Eating Gilbert Grape filminde Leonardo DiCaprio ve Juliette Lewis gibi genç starlarla başrolü paylaşmıştır. Bosna-Hersek doğumlu yönetmen Emir Kusturica'nın Arizona Dream filminde de oynamıştır. Bir gerilim filmi olan Roman Polanski'nin yönettiği The Ninth Gate, bir Stephen King uyarlaması Secret Window, Karındeşen Jack ile ilgili olan From Hell gibi karanlık filmlerin yanında, Chocolat gibi romantik filmlerde ve Once Upon A Time In Mexico gibi aksiyon filmlerinde de oynamıştır. 2004 tarihli Peter Pan'in yazarı J. M. Barrie'yi canlandırdığı Finding Neverland ile Oscar'a aday olmuştur. Fakat bugüne kadar ki filmlerinin doruk noktası Karayip Korsanları olmuştur.
Bazı Bilgiler;
1994 yılında New York'ta bir apartmana çöp dökmek suçundan tutuklandı.
1999 yılında Londra'da bir restorantta paparazzilerle kavga etmek suçundan tutuklandı.
Hollywood ünlüler yoluna 1999 yılında yıldızı yerleştirilmiştir.
The Matrix filmindeki Neo karakteri için düşünülmüş ilk isimlerden biridir (diğeri Tom Cruise); ancak kendisi kabul etmemiştir.
Tim Burton ve Helena Bonham Carter'ın oğulları Billy-Ray Burton'ın vaftiz babasıdır.
3 Yıl arda arda en çok imza veren ve hayranlarına karşı en iyi davranan ünlü seçilmiştir
Lakapları Mr.stench ve colonel.(Stench=pis kokulu,colonel=albay)
Once Upon A Time In Mexico’yu çekmeyi o kadar sevmiş ki kendisine ekstra birkaç sahne daha vermesi için yönetmeni ikna etmiş.

1 yorum:

lady shave dedi ki...

adamım yaa..
hayatta en değer verdiğim insan..
öyle ama..
ne diyebilirimki..