20 Kasım 2009 Cuma

Son Kurgu


"Sayın Müşteri;
Zoe Tech ailesine hoş geldiniz. Önemli bir karar verdiniz: Doğmamış çocuğunuz için Zoe İmplantı satın aldınız. Bu ne anlama geliyor? Ölümsüzlük. Patentli Zoe chipimiz doğar doğmaz beynine yerleştirilerek, çocuğunuzun yaşamında olup biten her şeyi kaydedecek. Mutlu anlarımızın artık zamanla solup, yok olmasına gerek yok."
Omar Naim'in yönettiği Son Kurgu filmi geleneksel bilimkurgu filmlerinden farklı olarak mahremiyetin mukaddesliğini sorguluyor ve hatıralarımızın gücünü sorguluyor.

Zoe çipi tüm hayatı kayda alan bir çiptir. Alan Hackman'da kurgu düzenleyiciler arasında en iyisidir. Pislikleri temizler, insanların görmek istediklerini alır ve cenaze merasiminde hayat hikayesini gösterilmesini isteyenlerin, istedikleri şekilde gösterilmesini sağlar.
Fakat Alan, işinden dolayı kendini her şeyden mahrum etmiş, mesafeli biri olmuştur. Kendini bir günah emici olarak tanımlar ve bir gün tüm günahlarından arınacağını düşünür.
Çok güçlü bir Zoe Tech çalışanı ölünce, derleme-hafıza hazırlaması için, Alan çağırılır. Derleme-Hafıza yı hazırlarken, çocukluğundan beri peşini bırakmamış bir görüntüyle karşılaşır. Bu görüntüyü görmek Alan'ı gerçeği aramaya iter.
Yönetmen : Omar Naim
Senaryo : Omar Naim
Oyuncular : Robin Williams, Mira Sorvino, James Caviezel, Mimi Kuzyk, Stephanie Romanov
Orijinal Adı : The Final Cut
Yapım Yılı : 2004
Yapım Ülkesi : Kanada / Almanya
Filmin Süresi : 105 dakika

Hiç yorum yok: