8 Ocak 2010 Cuma

23


Jim Carrey'nin başrol oynadığı filmi seyredenler ise Jim Carrey'i komedi filmlerinde görmeye alışık oldukları için bu filmi pek beğenmedi. Ama Jim Carrey 23 filminde oynadığı rolün hakkını vererek, komedi filmlerinin dışında da oynayacağını göstermiştir.

Walter'a doğum gününde karısı Agatha tarafından gizemli bir kitap hediye edilir. Tüyler ürpertici ve gizemli bir cinayet, şaşırtıcı bir şekilde Walter'ın hayatı ile bağdaştırılarak anlatılır kitapta. Kitaptaki dedektif Fingerling'in hayatı, Walter'ın geçmişini canlandıran hatıralarla doludur. Kitabın içine girdikçe Walter 23 sayısının saplantısına takılır. Her yerde 23 sayısını görmekte, kabuslarında karısını ve arkadaşlarını öldürdüğünü görmektedir. 23 sayısının gizemini umutsuzca çözmeye çalışmaktadır. 23 sayısının gizemini çözerse, geleceğini de değiştirebileceğini düşünür. 23 sayısının gizemini çözdükçe geçmişindeki sırlar kapısıda yavaş yavaş açılmaya başlar.

dünya ekseni 23 derece yandır.
cinsiyetimiz 23 kromozomdan oluşur
anne baba çocuklarının cinsiyetini 23. kromozomda bulur
İkiz kulelerin bombalanması 11.09.2001 de oldu.11+09+2001=23
Hz.Adem ile Hz. Havva'nın 23 kızı oldu.
Kan kalbe 23 saniyede ulaşır.

Yönetmen : Joel Schumacher
Senaryo : Fernley Phillips
Oyuncular : Jim Carrey, Virginia Madsen, Logan Lerman, Danny Huston, Lynn Collins

1 yorum:

lady shave dedi ki...

jim carrey artık komedi koltuğundan kalkmalıydı.. yeni ufuklara açılıp kendini keşfetmeliydi ve yaptıda.. çokda güzel oldu..
eternal'dan sonra gerilim filmlerinde de iyi olduğunu kanıtladı.. film çok çok güzel olmasada akıcı ve zaman geçirmek için ideal.. şifreli, kafa karıştıran filmleri sevenler için güzel kurgulnmış.. ben sevdim.. ama o kadar.