6 Ocak 2010 Çarşamba

Akira


Animeleri sevmeme sebep olan bu Akira adlı animeydi. Akira'dan sonra animeler bende bir hastalık haline geldi. Elime ne kadar anime geçerse seyrettim, seyrettikçe daha çok sevdim. Animelerdeki bir çok kahraman evrenseldir. Yani kahramanların bir çoğunu günlük hayatta görebilirsiniz. Günlük ve özgür yaşam sunarlar ve bu herkesin hayalidir.
Akira, aslında 1982-1993 yılları arasında Otomo Katsuhiro tarafından çizilen 2160 sayfalık bir mangadır. Batı macerası ise mangasının 1988 yılında Marvel tarafından yayınlanmasıyla başlar. Manga çok tutulur ve öyle ki Doğu ve Batı arasında ortak bir köprü oluşturur.

Hikaye 3üncü Dünya Savaşı'nın çıkmasına neden olan, Japonya üzerine patlayan bombadan 38 yıl sonra geçer. Kaneda'nın liderliğini yaptığı motorsiklet çetesinin bir üyesi olan Tetsuo, motorsikletiyle son sürat gitmekteyken bir anda yolda beliren gizemli bir çocuğa çarpar ve büyük bir patlama olur. Çarpışmanın ardından Tetsuo yavaş yavaş insanüstü güçler kazanmaya başlar. Bunun farkına varan ordu, Tetsuo'nun peşine düşer ve büyük bir kovalamaca başlar. Bu kovalamacanın nedeni ise Akira adı verilen, hayal bile edilemeyecek kadar büyük ve kudretli bir güce ulaşmak için ordu tarafından yürütülen gizli bir projedir.

Animeden bir parça;

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Webmaster cok tesekkurler...

Selamlar Melek