20 Ocak 2010 Çarşamba

The Fall


Jenifer Lopez'in popülaritesine kurban giden "The Cell" filminin yönetmeni Tarsem Singh'in, David Fincher ve Spike Jones'un finansal desteğini alarak çektiği, muhteşem görselliğiyle büyüleyen film "The Fall" yaklaşık 4 yılda ve ortalama 25 ayrı ülkede çekildi.
Tema müziği olarak Ludvig Van Beethoven’in 7 inci senfonisi kullanılan filmin diğer muhteşem müziklerini Krishna Levy yapmış. Görselliğin ve müziğin buluşmasıyla da ortaya destansı bir film çıkmış.

The Fall bir kaçış filmidir aslında. Mitlerle desteklenen, mitlere gönderme yapan ve kaçış filmlerinin hepsine sevgilerini sunan film "ben sinemayı seviyorum" diyenlerin mutlaka görmesi gereken bir filmdir.


İlk dublörlük deneyiminde sakatlanan ve ruhu da sakat olan Roy, kaldığı hastanede Alexandra adında sevimli bir kızla tanışır. Filmin ana eksenini Alexandra ile Roy'un arkadaşlık hikayesi oluşturur. Alexandra, Roy'dan bir hikaye anlatmasını ister. Roy kendi hayal kırıklıklarından, nefretinden ve sevgisinden beslenen bir hikayeyi, bir masal kurgusuymuşcasına anlatır.

Herşeyi çalan ve sevdiklerini öldüren Zalim Vali Odious’a başkaldıran ve ondan intikam almak isteyen 5 mistik kahraman : Eski bir köle olan Otta Benga, Patlayıcı uzmanı Luigi, Karısının intikamı peşindeki Hintli, Yaşayan herşeyi seven, Maymunu Wallace ile maceraya katılan yarı çatlak ingiliz bilimci Charles Darwin ve ormanlarla konuşabilen, karnında kuşlar besleyen garip ama sadık Mystic…
Roy başlarda hevessizce başladığı hikayeye, Alexandra'nın ısrarı üzerine ve intihar etmesi için gereken morfini getireceği umuduyla devam eder. Öykü Roy'un karamsarlığıyla son bulacak gibi gözükse de Alexandra'nın taşıdığı umut her şeyi değiştirecektir.

Yönetmen: Tarsem Singh
Senaryo: Dan Gilroy, Nico Soultanakis
Oyuncular: Lee Pace (Roy Walker), Catinca Untaru (Alexandria), Justine Waddell (Nurse Evelyn/Sister Evelyn), Leo Bill (Darwin), Jeetu Verma (Indian), Robin Smith (Luigi)

1 yorum:

lady shave dedi ki...

çok güzel bir filmdi..